Ankomst India januar 2020

Qatar Airways flight QR572 fra Doha har nettopp landet på Bengaluru internasjonal flyplass i India. Jeg er tilbake i India på mitt årlige prosjektbesøk. Utenfor venter sjefen for vår operasjon i India – SevaChildren India – Dr. John Fernandes. Etter nesten 24 timer på farten begynner jeg å bli sånn passelig sliten. Og ferden går videre til et av barnehjemmene vi støtter – Ashanilaya barnehjem i Bangalore – og 13 foreldreløse jenter som for tiden bor her. Her skal jeg være de neste to ukene!

Når man først kommer seg i seng ved seks tiden om morgenen, blir det en lang søvn før jeg kan møte barna. Men etter skoletid er det fullt med hilsninger, lek og moro. Jeg føler meg virkelig hjemme her allerede.

I forbindelse med prosjektreiser er det mange gjøremål – denne gangen skal vi blant annet ut å finne nye sarier til våre landsbyarbeidere i delstaten Tamil Nadhu – som alle skal dresses opp til den offisielle åpningen av rehabilitering av en skole som vi har utført i et av våre arbeidsområder. Som «store onkel» fra Norge er det utrolig hva man  blir bedt om å delta i. Dagen i dag gikk med til å finne de ovennevnte sariene, prute priser og sluttføre handelen. Allerede på vei til engrosmarkedet for tekstiler her i Bangalore føles luktene som er så spesielle for India. En blanding av søppel og dyr, mennesker, eksos fra biler og en kloakk som også berører luktesansene. Og så mengden av mennesker – her er man ikke alene men beveger seg hele tiden i et mylder av alle mulige slags mennesker: butikkeiere, handlende, tiggere, selgere med ulikt å selge, trange gater, biler som tuter. Og midt i det hele noen av oss som målbevisst beveger seg mot saributikkene på markedsområdet.

Og utfallet etter dagens tur? Joda, 17 flunkende nye sarier som sikkert skal bli høyt verdsatt av våre ansatte i forbindelse med åpningen av den rehabiliterte skolen.

Fra min base her på barnehjemmet skal jeg holde våre lesere oppdatert om mine ulike gjøremål. Høyden blir sikkert søndagsutflukten med 100 støyende barn i ulik alder stuet sammen i 2 busser.

I India går salg og pruting hånd i hånd. Ikke som norsk supermarked.
Ankomst India januar 2020
nb_NO