Ekstraundervisning for barn

Visste du at SevaChildren har programmer for å hjelpe barn med ekstraundervisning etter skoletid?

I en serie artikler vil vi forsøke å oppdatere våre lesere på våre samlede aktiviteter i India – ikke bare vårt fjernadopsjonsprogram. Artikkel nr. 2 er en artikkel som lar deg få et innblikk i hvordan vi hjelper barn med ekstraundervisning etter skoletid!

Vi setter vår ære I å kunne gi et tilbud til skolebarn også etter ordinær skoletid

Ekstraundervisning for barn i våre programmer etter ordinær skoletid hjelper barna til en bedre integrering i lokalsamfunnet

SevaChildren er overbevist om at for å kunne jobbe effektivt med barn, må vi også jobbe med barnas familier og lokalsamfunnene de tilhører og er forankret i. Derfor, når et barn fjernadopteres, bidrar dette også til trivsel og utvikling ikke bare for barnet, men også for barnets familie og barnets lokalsamfunn. I tillegg til de ulike samfunnsutviklingsprosjektene som bevisstgjørings- programmer, ferdighetstreninger, hjelp-til-selvhjelps programmer, helsecamper, vannforbedring, administrering av vitamin A-doser og mikroernæringsdoser for å bekjempe underernæring, forbedring av skoleinfrastruktur og studiemiljøer, etc. som påvirker livene i bygdesamfunnene betydelig, har vi også flere programmer spesielt rettet mot barn. Og disse er:

 

Støtte til skolemateriell:

Hvert barn får alt nødvendig skoleutstyr så som skoleransler, skolebøker, notatbøker, skrivesaker, etc. I tillegg får alle barn også mange personlige klær og varme gensere som de kan ha på seg i vinterhalvåret.

Leksehjelp etter skoletid:

Vi har etablert undervisningssentre i alle landsbyene der vi jobber. På hvert av disse sentrene gjennomfører en lærer undervisning av barn etter ordinær skoletid, og hjelper dem med å fullføre skolearbeidet.

Tilleggsernæring:

Etter at den oppsatte tiden i ekstraklassen får hvert barn et ernæringsrikt måltid mat / kjeks, som er tilsatt ekstra proteiner, kalorier og andre viktige næringsstoffer som jern og jod. Dette er de grunnleggende næringsstoffene som trengs for at barn i en voksefase skal utvikle en god helse. Dette er en meget populær aktivitet hos SevaChildren.

Klasser for engelskundervisning:

Disse blir holdt tre ganger i uken. Foreldrene er veldig stolte av å se at deres barn kan snakke på engelsk. Det forventes at denne ekstraundervisningen vil kunne være med på å forbedre barnas sjanser til jobber i samfunnet betraktelig.

Bursdagsfeiringer:

Alle barna i de ulike landsbyene der vi arbeider husker når de har bursdag. En gang i måneden feirer vi sammen med alle barna i landsbyen bursdager til de som har det i denne måneden. Siden selvtilliten til disse barna er lav, er dette en av måtene som vi bruker til å prøve å bygge opp deres selvtillit på. På bursdagen blir hvert barn feiret og får gaver som søtsaker, nye klær, leker og enkelte andre gaver. Og alle barna som er til stede for feiringen, blir servert litt snacks og drikke.

Diverse bevistgjøringsprogrammer om hygiene generelt, toalettmuligheter o.l:

Et av de viktige funnene fra hus til hus undersøkelsen som vi har foretatt i dette området, er at underernæring og diaré er de største helsefarene. For å bekjempe diaré har vi gjennomført flere programmer for renslighet, hygiene og bruk av toaletter for skolebarna.

Årlig utflukt for barna i våre arbeidsområder:

En gang i året blir de fleste av barna i våre arbeidsområder tatt med på en dagsutflukt. Disse barna hadde aldri noen mulighet til å dra ut av landsbyen sin for en utflukt eller omvisning. Vi gir dem en mulighet til å ha en dag med ikke bare moro og glede, men også besøk til steder av kulturell og historisk interesse. Barn blir ledsaget av skolelærerne og sosionomene våre. Næringsrik mat og snacks tilbys også under disse turene.

Årlig samlinger for lokalsamfunnene:

I løpet av jule- og nyttårsesongen arrangerer vi hvert år en «gavedag». Dette er en mulighet vi gir mennesker til å dele gaver med barna som er med i våre programmer. Under dette arrangementet får alle barna noen gaver som vi samler inn fra de lokale giverne gjennom kampanjer som vi kjører i løpet av sesongen. Under dette arrangementet blir det også holdt kulturelle programmer der barn viser talentene sine. Barn blir også tildelt anerkjennelsespriser for beste prestasjoner på skolen, så vel som i forskjellige talentkonkurranser, sportsbegivenheter, etc. holdt tidligere i året.

 

Ovennevnte er bare noen av de mange programmene SevaChildren gjennomfører for barna i arbeidsområdene. Vi er veldig glade for at vi som et resultat av disse små inngrep er i stand til å se en synlig innvirkning og forskjell i livet til disse barna.

BLI MED OG STØTT ORGANISASJONEN SOM GJØR DETTE MULIG FOR OSS!

Ekstraundervisning for barn
nb_NO