Stopp barneekteskap i India

kr 250

  • USD: US$ 26

Gi gaven og betal direkte nå med:
Kategorier: ,

Beskrivelse

Visste du at i minst 26 land i verden er det større sannsynlighet for at jenter blir gift før de fyller 18 år, enn at de fullfører grunnskolen.

Barneekteskap i India

Da hun ble gravid som 12-åring, ba den 70 år gamle ektemannen om skilsmisse! Historien sier at den kvelden han tok meg, forgrep han seg på meg. Han sa at han hadde kjøpt meg, og at han kunne gjøre hva han ville meg meg – «Jeg har gitt foreldrene dine penger, jeg kan bruke deg så lenge jeg vil. Holdt kjeft!»

Indiske Sangeeta Manera Bagle var bare tolv år gammel da foreldrene solgte henne inn i et tvangsekteskap med en 70 år gammel mann. Hun forteller at den «såkalte bryllupsnatten» var ren tortur. Jeg har ingen utdannelse, og skjønte ikke hva som foregikk. Jeg var jo bare et barn, forteller hun. Hun forteller videre at mannen holdt henne innelåst i et rom uten vindu, og at han brukte henne for sex i to måneder, til hun ble gravid. Da skilte han seg fra henne over telefon. Nå bor hun sammen med dattera hun fikk med 70-åringen, sin mor, og to andre mennesker på et knøttlite rom i en fattig bydel i den indiske byen Mumbai. Moren forteller at hun solgte datteren fordi faren var alkoholiker, og at de trengte pengene. Vi trodde vi kunne kjøpe et lite hus for pengene. Vi trodde at både vi og vår datter kunne få et bedre liv. Det skjedde ikke, sier moren!

Da Sangeeta ble forlatt som tolvåring, og gravid, ble hun så opprørt at hun prøvde å begå selvmord. Hun overlevde og har siden jobbet for å forhindre at kvinner og barn skal selges inn i tvangsekteskap. «Jeg håper ingen må gjennomgå de smertene jeg har følt», sier hun.

Ved kjøp får du automatisk en PDF-fil med gavekort som du selv kan skrive ut. Ønsker du et ordentlig gavekort gir du oss bare beskjed på: info@sevachildren.no så sendes det i posten til deg (Porto kommer i tillegg med kr. 30,-/forsendelse). Side 2 og 3 på kortet er satt av til at du kan skrive en hyggelig melding til den som skal få kortet.

Stopp barneekteskap i India
0
0 gaver
Mine gaver
Din gavekurv er tom
nb_NO