Kjære faddere, givere og andre støttespillere av SevaChildren!

Vi ønsker dere alle en GOD JUL og et GODT NYTT ÅR!

Julefeiring ved barnehjemmet Ashagram i Tamil Nadhu

Nok en gang er vi i ferd med å runde et år – et meget merkelig år. Visste vi egentlig hva en virkelig pandemi var? Neppe – men nå vet vi kanskje det!

Takket være alle dere har vi under året kunne arbeide intensivt i våre arbeidsområder – gjennom hele året og spesielt under pandemien når den var på sitt verste. Tusenvis av familier er støttet gjennom denne vanskelige perioden med måltider, matrasjoner, rent vann, smittervernutstyr, finasiell støtte etc.

                              Utdeling av mat, vann, hygieneartikler og finasiell støtte til familier under pandemien

Vi har vært i stand til å følge opp utdanningen til de barna som støttes

             

 

 

 

             Utdanning                                                                     Helse                                   Ernæring

Et utvalg bilder fra komponentene i vårt fjernadopsjonsprogram (utdanning-helse-ernæring-familierådgivning og støtte til lokalsamfunn)

                                     

                                        Familieutvikling         Alfabetisering i nærmiljøet

Og, vi har tatt hånd om barn på våre barnehjem både i Bangalore og i Tamil Nadhu. Og ikke minst, vi har vært i stand til å utbedre barnehjemmet i Tamil Nadhu gjennom delvis bygging av en ny sikkerhetsmur rundt barnehjemmet. Selv om muren ikke er helt ferdig ennå, fungerer den allerede som en bremse for ville elefanter på vei til innsjøen for å drikke vann. Til nå har de tråkket rett gjennom barnehjemsområdet og således vært en trussel for barna som bor og lever der.

       

Glimt fra våre barnehjem (øverst barnehjemmet Ashanilaya og nederst barnehjemmet Ashagram)

 

 

 

 

I påvente av at skolene skal starte opp igjen i India, er bygningen gjennom pandemien også blitt brukst som hjem for kvinner som har vært særlig utsatt for vold i hjemmet. Og, vi har hatt lagerplass for både mat/vann og smittevernsutstyr i bygget under pandemien.  Utenfor det påbegynte nye, indre sikkerhetsgjerdet som er under bygging har vi også rukket å plante en mengde frukttrær og grønnsaker, slik at når barnehjemmet igjen er i drift skal det være selvforsynt med slike ting. Det underletter kostnadene for driften – og gir også penger i en slunken «barnehjemskasse».

Et rom i et av våre barnehjem har under pandemien vært innredet for å ta imot kvinner utsatt for vold.

Papayatrær, nytt sikkerhetsgjerde, frukttrær vannes fær de plantes og planting av trær!

Til alle dere som i 2020 har bidratt til våre prosjekter – TUSEN TAKK FOR DITT BIDRAG! Langt flere barn vil derfor i 2021 kunne nyte godt av de pågående programmene gjennom SevaChildren.

Er du kanskje sent ute med årets julegaver? Kjøp din humanitære julegave her hos oss.

Våre juleprodukter                        Jeg vil bli fadder                                       Les mer om oss

                 

 

 
Kjære faddere, givere og andre støttespillere av SevaChildren!
nb_NO